Terra Madre Dag 10/12

Hej alla Slowfoodare,

Nu är det snart dags för höstens sista aktivitet firandet av Terra Madre dag söndag 10 december Kl. 14 på Träff¤Tågaborg och går som vanligt in bakvägen. Vi kommer att diplomera Håkan Rasmusson, som driver Rinnebäcks Gård & Värpinge Golfbana.

Vi i Slow Foods styrelse anser att Håkan verkligen lever upp till vad Slow Food står för när det gäller GOD-REN-RÄTTVIS mat för ALLA. Han håller hög standard och är innovativ när han kombinerar att odla golfare, lamm, grönsaker, frukt och valnötter på golfbanan. Håkan är inspirerande för nästa generations matproducenter med bl.a. odling av gamla vetesorter då han byter frön med andra odlare och allt han odlar är ekologiskt, obesprutat samt utan GMO dvs. modifierade organismer.

Vi kommer att bjuda Håkan och oss på vår höstbuffé. Eftersom kassan är skral har vi i styrelsen beslutat att alla som deltar (utom Håkan) denna dag tar med var sin rätt under temat Höstmat. En enkel rätt i vår anda GOD-REN-RÄTTVIT mat för oss alla, så gör vi en härlig höstbuffé av detta knytkalas. När jag har anordnat knytkalas med mina elever har alla gjort 4 portioner av sin rätt. Då blir det rikligt med mat. Om du vill göra en del av din rätt på plats eller värma, så är vi på Träffpunkten redan från kl. 13. Hör av dig vad du planerar att laga, så vi lagar olika rätter och har du frågor angående buffén, så bara maila mig. Det ska bli spännande att se och smaka på alla rätter som vi bjuder oss på! Det blir ingen Nobel Bankett men väl en Terra Madre buffé.

Vi kommer att ha fantastiska olivoljor från Abruzzo, så om du missade träffen eller vill köpa olivolja till jul, så får du tillfälle att både smaka och köpa.

Vi kommer även att ha ekologisk skånsk senap från
Rinnebäcks Gård & Värpinge Golfbana, som du får möjlighet att köpa och eventuellt annat från odlingen.

Vi kommer också att ha ekologisk saffran som odlats av kvinnor i Afghanistan, till försäljning inför julbaket .

 

Lämna en kommentar

Rulla till toppen