Utbildning

Convivium Scania – Slow Food Skåne har under våra 22 år som förening hållit Smakäventyr. Där utbildar vi konsumenter genom att bjuda dem på smakäventyr där deltagarna får använda sina sinnen: känsel, syn, hörsel, smak och doft. Se om de kan känna skillnad mellan ekologiska och konven-tionella produkter. Avgöra vilken smaksättning olika olivoljor har etc.
Smakutbildningar har vi hållit på bl.a. Landskrona Stads-bibliotek, Fredriksdals Museer och Trädgårdar, Lindängenbiblioteket i Malmö, Rydebäcks bibliotek etc. Vi medverkade under H22 där vi presenterade Slow Foods arbete lokalt och globalt och i foajén utanför Konserthusets Lilla Sal hölls smakäventyr för besökande barn och vuxna. Senast höll vi 2023 Smakäventyr för seniorer på Träffpunkt Tågaborg och fortsätter med dessa aktiviteter

 

Smakäventyren innehåller bland annat

Var på tungan du har dina grundsmaker

Vilken rotfrukt smakar du i kakan?

Näsans betydelse för smaken

Doftövningar

Smakövningar

Smakövning

Att använda dina händer och känna

Att använda dina öron och lyssna

Är du intresserad av att vi kommer till dig och din verksamhet och håller Smakäventyr är du varmt välkommen att höra av dig till oss för en bokning. Då presenterar vi också vad Slow Food står för. slowfood@telia.com

God – Ren – Rättvis mat för alla

Vi vill ha en värld där alla människor kan få tillgång till och njuta av mat som är bra för dem, bra för dem som odlar den och bra för planeten. Vi bygger vårt matkoncept på: god, ren och rättvis för alla

Bra
Ren
Rättvis

 Foton: Slow Food International

  • BRA: kvalitet, smakrik och hälsosam mat
  • REN: produktion som inte skadar miljön
  • RÄTTVIS: tillgängliga priser för konsumenter och rättvisa villkor och betalt för producenter


    Vi är en global, ej kommersiell gräsrotsrörelse stödd av medlemmar, som startade 1989 för att motverka snabbmat och ett stressat levnadssätt. Ett världsomspännande nätverk som vill förändra sättet som mat produceras och konsumeras på.
Rulla till toppen