Slow Food University

Universitetet

De första akademiska institutionerna som studerar gastronomi med ämnesomfattande kursplan med fältövningar.

Universitetet grundades 2004 av Slow Food Internationell i samarbete med de italienska regionerna Piemonte och Emilia-Romagna och är en erkänd, privat ideell institution. Målet är att skapa ett internationellt forsknings- och utbildningscenter för dem som arbetar med att förnya jordbruksmetoder, skydda biologisk mångfald och bygga en enhetlig relation mellan gastronomi och jordbruksvetenskap.

Universitetet bildar gastronomer, nya yrkesroller med multidisciplinära färdigheter och kunskaper inom områdena vetenskap, kultur, politik, ekonomi och matekologi, som arbetar för att tillämpa dem på produktion, distribution och hållbar konsumtion.

UNISG-studenter, som kommer från hela världen, får dynamiska erfarenheter av hantverksmässig och industriell livsmedelsproduktion, tack vare kompletterande utbildning inom både naturvetenskap och humaniora, sensorisk träning och praktiskt lärande under studieresor över fem kontinenter. Hittills har mer än 3000 studenter studerat eller studerar vid UNISG, som ligger i Pollenzo, Italien. 
www.unisg.it

 Text: Annette Nilsson

Rulla till toppen