\"\"

Ett världsomspännande nätverk av unga människor som skapar en bättre framtid genom mat.
Vi är rörelsen för nästa generations ledare som vill leva i en värld där mat verkligen är GOD-REN-RÄTTVIS för alla.
Vårt arbete täcker många ämnen, inklusive frågor som matsvinn, klimatförändringar, politik och sociala orättvisor. Vi tar upp varje fråga med konkreta idéer för att göra det bättre för varandra och för vår jord. Oavsett om det är i en pedagogisk miljö, en festival, en protest eller ett gäng, hittar vi sätt att lära av varandra och att fira mat som främjar värdigt arbete och hållbar produktion, och hedra den kulturella betydelsen. Vi inbjuder dig att gå med oss i denna kamp, när vi skapar framtida matledare och ett matsystem som bygger på rättvisa och glädje.
Studenter från University of Gastronomic Sciences och andra universitet tillsammans med unga bönder, fiskare, hantverkare, kockar och aktivister lanserade SFYN 2007 för att skapa en bättre framtid via mat och höja medvetenheten om viktiga livsmedelsfrågor som hur man kan mata världen, matsvinn och hållbar matproduktion. Idag finns nätverket representerat i många länder – från Sydkorea till Frankrike, USA och Mexiko. https://slowfoodyouthnetwork.org/

\"\"
\"\"

På Terra Madre Salone del Gusto i Turin 2022 lämnade SFYN följande tänk efter sig:

  1. Sluta att använda bekämpningsmedel
  2. Avkriminalisera livsmedelssuveränitet i Kenya 
  3. Stöd din lokala livsmedelskedja 
    4. Matleveranser: höj ribban 
  4. Skydda förfädernas folk i havet och mangroveskogarna 

https://foodplanetprize.org/sv/initiatives/global-mangrove-alliance-slass-for-att-radda-viktiga-ekosystem/
SFYNs varumärkesevenemang – Discosoppan – kombinerar tillagning av en jättesoppa av grönsaker avsedda för soptippen med musik och umgänge, och gör ett djärvt uttalande om matsvinn. https://www.slowfood.com/what-we-do/international-events/world-disco-soup-day/
Food Film Festival Amsterdam, en årlig tredagarsfestival som tittar på mat från alla vinklar, presenterar dokumentärer och långfilmer samt debatter och workshops. Under hela året hålls SFYN-evenemang över hela världen, från marknader och konferenser till festivaler.

Paula Svatons uppstart på Slow Food Youth Network – SFYN i Skåne

\"\"

De var 10 st i åldersgruppen 20-30 år, som tillbringade en dag på Österlen. Utanför Kivik, besökte de Per och Susanna Odéns ekologiska äppelodling. Här bjöds de på äppelmust och rundvandring och Per berättade om odlingen. Därefter hade de picknic på stranden, där alla tagit med sig en maträtt eller en produkt, som de skulle berätta om för att lära känna varandra. Någon hade bakat bröd, gjort hemgjorda röror på vilda växter etc.
De pratade om kopplingen till mat och synen på vårt matsystem. 

\"Medlem\"

Efter lunch åkte de till S:t Olof och Heliga Källans gårdsbutik, där Oscar och Cecilia Porath säljer ekologiskt och biodynamiskt odlade produkter. De berättade om biodynamisk mat och de fick ställa frågor och jämföra dessa med konventionella. Sedan tog de fika med persikor & choklad och vandrade runt på gården och odlingarna. Gick in i skogen för att leta ätbara växter och smakade vatten från en källa. Deltagarna kom från Sverige, Italien, Frankrike, Afghanistan och Syrien och hade anmält sig till Paula. Detta var hennes första resa och hoppas framöver kunna bilda en SFYN förening i Skåne.

Medlemskap i Slow Food Skåne – Convivium Scania

Är du ung och upp till 30 år kostar det 250 SEK och gäller löpande i 12 månader. Varje medlem får ett personligt medlemskort och 12 Nyhetsbrev per år om vad som händer i Skåne via mail.
Vill du bli stödmedlem kostar det 200 SEK och gäller löpande i 12 månader då utan medlemskort. Däremot får du också vårt Nyhetsbrev en gång i månaden via mail.

 

Hur blir jag medlem?
Du sätter in medlemsavgiften på vårt Plusgiro 35 64 14-3 eller Bankgiro 5686-1107 eller via Swish till vår ordförande Annette Nilsson 070-6920936. Glöm inte att skriva ditt namn, adress, telefon och mailadress på inbetalningen.

\"Medlem\"

Medlemskap i Slow Food Skåne – Convivium Scania
Är du ung och upp till 30 år kostar det 250 SEK och gäller löpande i 12 månader. Varje medlem får ett personligt medlemskort och 12 Nyhetsbrev per år om vad som händer i Skåne via mail.
Vill du bli stödmedlem kostar det 200 SEK och gäller löpande i 12 månader då utan medlemskort. Däremot får du också vårt Nyhetsbrev en gång i månaden via mail.
Hur blir jag medlem?
Du sätter in medlemsavgiften på vårt Plusgiro 35 64 14-3 eller Bankgiro 5686-1107 eller via Swish till vår
ordförande Annette Nilsson 070-6920936. Glöm inte att skriva ditt namn, adress, telefon och mailadress på inbetalningen.

Rulla till toppen