Slowfood Travel

\"Travel1\"\"\"\"\"

Bakom varje plats finns berättelser, gastronomiska traditioner, hantverksmässiga smaker och vedertagna metoder, som är bevarade av kvinnor och män vars identitet och kultur har skapats under århundraden Och detta kan bli en unik turistupplevelse.
Slow Food erbjuder en ny modell för turism, som består av möten och utbyten med bönder, ostmakare, herdar, slaktare, bagare och vinodlare som tillsammans med kockarna som lagar sina produkter kommer att vara berättare för sina lokalområden och unika guider till de lokala traditionerna.

Vi bygger allianser på lokal nivå mellan bönder, restauranger och gästfrihet för att maximera turismens multipla effekter på lokal kvalitetsmatproduktion och bevara den lokala biologiska mångfalden.
Vi för resenärer närmare bevarandet av matens biologiska mångfald och en förståelse för lokala kulturer, identiteter och gastronomi.
Genom våra destinationer och upplevelser får du en unik möjlighet att besöka våra samhällen, träffa våra Slow Food Presidia- producenter och möta Ark of Taste produkter.

Besökare kommer att välkomnas direkt av producenter, hotellvärdar och kockar som är engagerade i att marknadsföra sitt närområde genom att erbjuda \”bra, rena och rättvisa\” produkter. De kommer att tillhandahålla all information som behövs för att säkerställa att resenärernas upplevelse kombinerar nöjet av mat med kultur och gemytlighet.

Azerbajdzjan

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/greater-caucasus-mountain-region/

 

Italien

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/upper-tanaro-valley/

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/biella-mountains/

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/val-di-funes/

 

Schweiz

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/canton-valais/

 

Österrike

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/marktplatz-mittelkarnten-carinthia/

https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-travel/carinthia/

 

Rulla till toppen