\"\"
\"\"

Slow Food Cooks’ Alliance

Projektet startades 2009 och har hittills spridit sig i mer än 20 länder. Det består av ett nätverk av kockar som försvarar matens biologiska mångfald över hela världen. De hämtar alltid kvalitetsingredienser, som är lokala, hållbara och säsongsbetonade, kommunicerar ursprunget av sina produkter och de känner till producenterna som levererar dem. Kockarna uppmanas att lägga till namnen på producenterna i sina menyer, för att synliggöra deras arbete.

Projektet Slow Food Cooks’ Alliance kan inte existera utan kvalitetsingredienser. Kockarna måste förbinda sig att använda så många bra, rena och rättvisa livsmedel som möjligt, produkter som kan kopplas till Slow Food-projekt som Presidia, The Ark of Taste, Earth Markets eller kommer från producenter som respekterar miljön och djurens välfärd.

De deltagande kockarna har alla mycket olika bakgrunder och matlagningsstilar, men de delar alla ett engagemang för att skydda jordbrukets biologiska mångfald och att värna om gastronomisk kunskap och lokala kulturer. De lagar mat i ett stort utbud av olika kök: på restauranger, värdshus och B&B eller mer informella platser som marknader och gatukök. Alliansen välkomnar kockar med alla typer av matlagningsstilar, oavsett om de är etniska, fusionerade eller kreativa. De reser, träffar varandra, deltar i evenemang och lagar mat tillsammans.

https://www.fondazioneslowfood.com/en/what-we-do/slow-food-chefs-alliance/the-project/

Kockalliansen i Europa
Belgien 14 st
Frankrike 47 st
Island 12 st
Italien 389 st
Nederländerna 27 st
Spanien 25 st
Storbritannien 29 st
Schweiz 105 st
Tyskland 76 st

Kockalliansen i hela världen 1 120 st

Rulla till toppen