Slow Food Cook´s Alliance

Slow Food Cooks’ Alliance

Projektet startades 2009 och har hittills spridit sig i mer än 20 länder. Det består av ett nätverk av kockar som försvarar matens biologiska mångfald över hela världen. De hämtar alltid kvalitetsingredienser, som är lokala, hållbara och säsongsbetonade, kommunicerar ursprunget av sina produkter och de känner till producenterna som levererar dem. Kockarna uppmanas att lägga till namnen på producenterna i sina menyer, för att synliggöra deras arbete.

Projektet Slow Food Cooks’ Alliance kan inte existera utan kvalitetsingredienser. Kockarna måste förbinda sig att använda så många bra, rena och rättvisa livsmedel som möjligt, produkter som kan kopplas till Slow Food-projekt som Presidia, The Ark of Taste, Earth Markets eller kommer från producenter som respekterar miljön och djurens välfärd.

De deltagande kockarna har alla mycket olika bakgrunder och matlagningsstilar, men de delar alla ett engagemang för att skydda jordbrukets biologiska mångfald och att värna om gastronomisk kunskap och lokala kulturer. De lagar mat i ett stort utbud av olika kök: på restauranger, värdshus och B&B eller mer informella platser som marknader och gatukök. Alliansen välkomnar kockar med alla typer av matlagningsstilar, oavsett om de är etniska, fusionerade eller kreativa. De reser, träffar varandra, deltar i evenemang och lagar mat tillsammans.

https://www.fondazioneslowfood.com/en/what-we-do/slow-food-chefs-alliance/the-project/

Kockalliansen i Europa

Belgien 24 st

Frankrike 47 st

Island 12 st

Italien 474 st

Nederländerna 27 st

Storbritannien 28 st

Schweiz 32 st

Tyskland 48 st

Kockalliansen i hela världen

1 152 st

Publicerat 1 augusti av Kenneth Magnusson; text: Annette Nilsson