Smaka på Bjäre den 19 juni

RödkullaVi var 25 medlemmar denna söndag som startade med ett besök på Bjäre Rödkulla, där David Lindegren mötte oss vid den ljuvliga Sinarpsdalen. Han berättade innerligt om deras uppfödning av rödkulla, om köttets fantastiska smak, och om det viktiga samspelet mellan djur, människa och natur.
Därefter lunch på Bäckdalens Handelsträdgård som serverade nyupptagen solistpotatis, rökt Bjärekyckling, en mycket god hamburgare på rödkulla, sill från Kaj’s fiskrökeri och mycket olika slags tillbehör. De som ville fick en sup av den exklusiva vodkan Karlsson’s Gold. En härlig lunch.

Sedan mötte Per-Olof Ingemansson från Bjärekyckling oss i Torekov. Han berättade om deras verksamhet, och det handlade mycket om djurhållning. De anlitar små uppfödare i norra Skåne och Halland. Och föder upp kycklingar enligt devisen gott om plats, fri tillgång till foder och vatten, ingen antibiotika i fodret, majs odlas lokalt och GMO-fritt foder är en självklarhet.

Till sist åkte vi till Kaj’s fiskrökeri i Hallavara, med magnifik utsikt, där vi köpte olika slags rökt fisk. Det blev en dag på Bjäre fylld med intryck och fint väder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.