Besök på Helsingborgs nya bryggeri

Vid det förra seklets början fanns det hundratals mindre bryggerier runt om i Skåne. Redan år 1850 presenterade gamla Helsingborgs bryggeri en lageröl som nu har fått en renässans. Det nya bryggeriet har bara varit i gång drygt ett år, men redan hunnit vinna ett pris för Sveriges bästa ljusa lager på Göteborgs ölfestival.

Våra medlemmar och gäster fick prova Helsingborgs Vinter, Helsingborgs Amber Ale och Helsingborgs Lager, tillsammans med snacks och tilltugg. Vi fick en rundvandring i bryggeriet och lära oss om Helsingborgsölets historia, samt om vilka råvaror som används.

Helsingborgs bryggeri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.