Sugen på odlat kött?

I Dagens Nyheters nätupplaga kunde man idag läsa om forskarnas framsteg med odlat kött. Det fungerar på så sätt att man odlar fram muskelceller i en näringslösning och helt enkelt tillverkar artificiellt kött. Forskarna menar att man då undviker dilemman som att uppfödning av köttdjur skapar miljöproblem. Den som en del anser, oetiska aspekten i att föda upp djur, försvinner också. Och så tror man, som många gånger tidigare, att denna forskning kan klara framtidens livsmedelsförsörjning.

Det första konstgjorda köttet tror forskarna blir färs och om tio år kan de möjligen skapa en filé. I USA är redan en prissumma satt till de vetenskapare som kan trolla fram en odlad kyckling till nästa år.

Bon appétit.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/odlat-kott-kan-minska-miljoproblem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.