Slow Food diplomering torsdag 16 december 2021

Vi inbjuder till Diplomutdelning och passar samtidigt på att fira Terra Madre dag visserligen 6 dagar senare än den dag för 32 år sedan som Slow Food bildades. Diplomutdelning och middag sker på Träffpunkt Tågaborg, Tågagatan 32, Helsingborg.

De nominerade som vi diplomerar är: Glada Getens Gårdsmejeri – Victoria Mårtensson Winberg och Henrik Mårtensson Vånga Frukt & Must – Sven-Anders Persson och Marie-Louise Zernisson. Diplomutdelare är vår styrelsemedlem Jan Hedh.

Program

kl.17.00

Vi hälsar Glada Getens Gårdmejeris Victoria Winberg Mårtensson & Henrik Mårtensson, Vångadalens Frukt & Musts Marie-Louise Zernisson ch Sven-Anders Persson, våra Slow Food medlemmar och övriga gäster varmt välkomna!

Vi börjar med små smakprover på vad dessa duktiga odlare, uppfödare och småhant-verkare producerar.. De har fått guldmedaljer på SM i Mathantverk 2018.Glada Getens Gårdsmejeris Ostkaka och Vångadalens Frukt & Musts äppelmust på Rubinola.

kl.17.30

Vår styrelsemedlem, konditor, dessertmästare och chokladmästare Jan Hedh delar ut och ger motivering till Convivium Scanias – Slow Food Skånes diplom för deras fantastiska arbeten helt i Slow Foods anda att producera God – Ren – Rättvis mat för Alla.

kl.18.00

Vi bjuder våra diplomerade samt våra förbokade och betalande medlemmar med gäster på en 3-rätters middag. .