H22 City Expo

Föreläsning: Slow Food – Vad är det?

Program Tisdag 28 Juni 14:00 – 16:00

Slow Food arbetar med att bevara vår biologiska mångfald och samlar in arter i
Smakernas Ark – The Ark of Taste.
De som riskerar att försvinna från vår jord och tillhör planetens kultur, historia och tradition.

Nu har vår skånska landskapsfisk ålen simmat in i Arken! https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/scanian-eel/

Vad vet du om ålen mer än att den är vår landskapsfisk och traditionellt ätits på julbordet?

Är du intresserad av mat och fakta kring ålfiskets historia och idag? Här får du en unik möjlighet att möta den legendariska ”ålakäringen” Maria Blombärg, gift med ålafiskaren Hans-Inge ”Hånsa” Olofsson från Ålakusten. Ålafisket där uppfyller kraven för ett hållbart småskaligt, kustnära fiske enligt FN:s globala mål.

Maria är ordförande i Ålakustens kulturarvsförening och författare till boken:
Ål en urgammal matkultur, som hon kåserar om och signerar på plats. Ett dokument om ålen och dess urgamla matkultur. Något som både barn och barnbarn kan ta med sig in i framtiden och sprida vidare. https://www.alarv.se/foreningen/

Hallå barn och ungdomar!

Kom till ett smakäventyr i foajén utanför Konserthusets Lilla Sal tisdag 28 juni kl. 14-16.
Här får du möjlighet att använda dina sinnen: känsel, syn, hörsel, smak och doft.
Testa var du har dina grundsmaker på tungan och se om du kan skilja på
ekologiska och icke ekologiska smaker.

Avluta övningarna med att få ett ”Slow Food Smaka på” Diplom.

Slowfood Skåne håller föreläsning på H22 City Expo
H22 City Expo Startsida