Vårens program 2022

Träff 1 – Torsdag den 17 mars kl. 18 på Träffpunkt Tågaborg, Tågagatan 32, Helsingborg – Mat och vin från udda länder som Georgien, Armenien, Azerbajdzjan och Moldavien.

Vi skickar våra tankar till Moldaviens grannland Ukraina och hoppas att den ryska invasionen och kriget snart ska upphöra.
På träffen erbjuder vi en spännande smakpalett med 12 små rätter från dessa fyra länder samt bröd och vatten därtill. Pris 150 kr/person för medlemmar och 200 kr/person för gäster/icke medlemmar. Du sätter in pengarna för maten på vårt Plusgiro 356414-3 eller Bankgiro 5686-1107. Vi provar vitt och rött vin från Armenien, Moldavien och Georgien, som även erbjuder sitt Orange vin. Vi avslutar kvällen med ett dessertvin på Granatäpple från Azerbajdzjan. Vinet betalar du per glas till självkostnadspris. Du swishar det du dricker till Marie och har du inte swish, så ta med kontanter. Senast anmälan den 15/3.

Träff 2 – Fredag den 8 april kl. 18 på Träffpunkt Tågaborg – Odla på balkong och liten täppa för bin & humlor och andra pollinerare.

Vi kommer att fokusera mycket på de vilda bina där även humlor ingår samt andra pollinerare som t.ex. fjärliar och tipsa om mat till dem under säsong, så vi kan förse dem med dukade bord. Vilda bin och humlor jobbar längre dagar än tama bin och är ute i alla väder också när det blåser och regnar. Deras matförråd räcker bara i ungefär tre dagar medan honungsbin kan ha reserver för en månad. Därför är det extra viktigt att vi hjälper dessa. Inga-Lill Widmark och Annette Nilsson håller på att förodla och kommer förhoppningsvis med små plantor till dem som vill ha en starter. Vi kommer att servera en vårsoppa, örtbröd och dryck till självkostnadspris. Har du inte möjlighet att komma kl. 18 håller vi samma övning för Träffpunkt Tågaborgs seniorer redan kl. 13.30 samma dag och då serverar Slavica kaffe och kakor i caféet till självkostnads-pris. Då är du också som medlem varmt välkommen!

Träff 3 – Söndag den 22 maj kl. 13 på Träffpunkt Tågaborg Slow Food Skånes – Convivium Scanias årsmöte.

Vi inbjuder våra medlemmar till årsmöte och erbjuder mat med tema Sparris samt dryck till självkostnadspris. Vill du äta så anmäl dig senast 15/5.

H22 city expo äger rum under 35 dagar i sommar från den 30 maj – 3 juli. Det kommer att bli en stor folkfest, där Helsingborg bjuder in både helsingborgare och omvärld för att delta i Helsingborgs stora välfärdssatsning med utveckling av morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Slow Food Skåne – Convivium Scania kommer att medverka med föredrag, information och aktiviteter och återkommer med fler detaljer.