10 000 djur i Skåne drabbade av salmonella

Den 7 februari drabbades över tiotusen djur av salmonella i Skåne. Från Kristianstad rapporterar TT att en grisfarm måste avliva 2 000 grisar på grund av att salmonella upptäckts i besättningen. Jordbruksverket beslutar att alla grisar måste avlivas. Samma dag hittas salmonella på en gård utanför Ängelholm och där måste 8 400 värphöns avlivas.

Det visar att stora djurbesättningar på en gård är oerhört sårbara, kan bli en katastrof för uppfödare och som konsument kanske man ska fundera över, att köpa alltför billigt kött av gris- och kyckling.

Det finns många mindre uppfödare i Skåne som föder upp både gris och kyckling med stor smak, och bra foder, där djuren har utrymme för ett naturligt beteende och får vistas utomhus. Då uppstår sällan dessa problem.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *