Slow Food i USA

I en artikel i The Faster Times intervjuas Slow Food USA:s ledare Josh Viertel. I september arrangerades ”take back the happy meal”, en slogan med antydning till en välkänd fast food kedja. Man ville visa att det är möjligt att servera en näringsriktig måltid för mindre än $5 per person. Det blev succé då över 30 000 personer deltog på kontinenten i Slow Food USA:s $5 utmaning. Tilläggas kan att USA har 25 000 aktiva Slow Food medlemmar.

Josh Viertel anser att USA är ett land där det är lättare att sälja Froot Loops till barnen än att ge dem frukt. Han menar att det är tre faktorer som styr valet av kost idag, pris, tillgång och kunskap, och som gör det svårt för konsumenten att välja näringsriktig och god mat.
Potatis chips kostar 12 gånger mer per kilo än vanlig potatis, fortsätter Viertel.

Läs hela artikeln här:
USA_Thefastertimes.com_14-10-2011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.