Cheese 2011 i Bra

Vartannat år i september arrangerar Slow Food den stora ostmässan Cheese, som i år drog till sig 160 000 besökare. De utsökta ostar som presenteras kommer mest från traditionella europeiska ostländer som Frankrike, Italien, Schweiz, Österrike, Spanien och Tyskland men i år ville man speciellt visa upp mejeriprodukter från afrikanska länder.

Slow Food satsar på en ökad närvaro i Afrika, med aktiviteter i 30 länder för att försöka säkra ett historiskt jordbruk i balans med naturen och med stor biologisk mångfald. Slow Food Skåne har bidragit ekonomiskt till Afrika, som några andra convivium i norden också gjort i projektet ”A thousand gardens in Africa”.

Nästa gång Cheese arrangeras kommer det att finnas yoghurt från Kenya och ost från Burkina Faso. Slow Food är med och stödjer ett projekt för kvinnor i Burkina Faso, för att ge dem en inkomst av att tillverka ost. Och dromedarfarmaren Mohammed Tate, från Mauretanien har en önskan om att få göra ost av kamelmjölk, som han tänker presentera på Cheese 2013 i Bra.

Skulle det inte vara spännande att smaka på en kamelost? Vi planerar in en resa till Piemonte och Cheese i september 2013. Du kan göra en intresseanmälan redan nu på slowfood@telia.com

Cheese
www.cheese.slowfood.com
Raw Milk
http://www.slowfood.com/rawmilk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *