Diplomering

Onsdagen den 16 juni kl. 16 på Sigvard Månsgård, Ådalsvägen 112 utanför Åstorp kommer Slow Food Skåne – Convivium Scania att diplomera Mina Kandi med familj. Vi börjar med en rundvandring på gården med Mina som guide. Hon kommer att berätta om gårdens produktion och hennes kommande utvecklingsplaner.

Mina Kandi visar en stor helhetssyn på djurhållning och miljö med ett eget litet ekologiskt system där hon och hennes familj tar hand om djuren. Djuren tar hand om marken, som bidrar till ett hållbart och öppet jordbrukslandskap. Mina Kandis vision om en ökad satsning på den skånska landsbygdens möjligheter att producera råvaror av högsta kvalité och samtidigt värna om det gamla goda traditionella produktionssättet.

Hon har lyckats att förverkliga sin dröm om att producera och förädla råvaror av högsta kvalitet direkt från sin gård. Resultatet har blivit fine diningens finess tillsammans med exotiska smakupplevelser från hemlandet Marocko.

Som uppfödare, köksmästare, innovatör och säljare har hon förenat alla delar till en ekologisk hållbar produktionsenhet på Sigvard Månsgård.

Gårdens produktion är i princip säsongsstyrd med spännande erbjudanden, som följer djuren och naturens rytm allt i Slow Foods anda om God – Ren – Rättvis mat.