Välkomna till Slow Food Skånes 10-års jubileum på Fredriksdals Museer och Trädgårdar i Helsingborg söndagen den 13 maj. Vi har bjudit in medlemmar, före detta medlemmar och Slowfoodmedlemmar från Danmark, Norge, Sverige, Tyskland samt press och media. Programmet blir som följer,
Vi inbjuder alla att baka sin favoritpaj på rabarber. Kom med den kl. 13. I juryn sitter bl.a. den kände skånske konditor- och dessertmästaren Jan Hedh. Jan ställer krav att smör ska ingå i pajdegen och vaniljsåsen ska vara gjord på äkta vanilj. Prisutdelning sker ca kl. 15 i samband med Slow Foods diplomering av uppfödarna David och Lina Lindegren på Bjäre Rödkulla, Otto Ramsay och Anna Andersson på Kulla Lamm samt Sven-Olle R Olsson tidigare preses i Skåneländska Gastronomiska Akademien, för deras enastående arbete med djuruppfödning, skånsk mat och matkultur.
- Alla barn får botanisera i sinnenas skafferi genom att dofta, smaka, känna och höra.
- Vi provsmakar Jan Hedhs spännande glass med ätbara blommor.
- Vi låter våra gommar känna variationer av nyskördade rabarber från Fredriksdals egna odlingar.
- Vi lär oss hur vi ska blanda jord till ekologisk odling av Anders Olsson från Bäckdalens Handelsträdgård.
- Vi har en Slow Food Tipsrunda inne på Fredriksdals Museum och Trädgårdar.
- Vi passar på att beskåda våra sista skånska lantraser som fått tillökning i vår.
- Under eftermiddagen lyssnar vi på korta föredrag om skånsk god-ren-rättvis mat.
Varmt välkomna till en eftermiddag (kl. 12 – 16) i sakta mak!
Vi vill gärna ha din anmälan senast den 1 maj.
Vårens program hittar du här: